Montmajor

Can Batlle se situa a la Parròquia de Sant Feliu de Lluelles, municipi de Montmajor.

El Museu d'Art del Bolet està al mig del nucli urbà, just a la plaça del Mercat, i és que l'abundància de bolets i fongs a la comarca del Berguedà fins al punt que ja des de mitjans del segle XX, Berga, la capital del Berguedà, s'ha guanyat el nom de capital del bolet i el Berguedà la millor zona per anar d'ella a buscar. En aquest Museu s'exposen més de cinc-centes ceràmiques que representen a prop de dues-centes espècies micològiques, realitzades artesanalment per Josefina Vilajosana. Enclavament a visitar són les ruïnes del castell de Montmajor, que va ser propietat del trobador Guillem de Berguedà fins 1187, i del que queden només restes de la torre. Al costat es troba l'arruïnada ermita romànica de Sant Sadurní, església del castell ja existent en 1050. La parròquia, també de Sant Sadurní, és de començament del s. XIX.

Descobreix els paisatges de la comarca de Berguedá

La bellesa i la diversitat dels paisatges del Berguedà sorprenen als visitants. Un medi natural de somni en el qual destaca el parc natural Cadí Moixeró. I com ens indiquen en Turisme "àrees de lleure, fonts, excel·lents miradors, refugis i centres d'activitat faran més agradable la seva estada". Paratges de la comarca a destacar: les Fonts Del Llobregat al terme municipal del bell poble de Castellar de n'Hug, i L'Adou del Bastareny al municipi de Gisclareny.

En patrimoni artístic recomanem, per exemple, l'església romànica-llombarda de Sant Vicenç de Rus (Castellar de n'Hug), l'església de Sant Jaume de Frontanyà, església de Santa Maria de Lillet (La Pobla de Lillet), Monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà), Sant Sadurní de Rotgers (Borredà), esglésies de Sant Quirze de Pedret i de Sant Vicenç d'Obiols (Avià).

Activitats i llocs que es poden visitar

Cardona

* Antiga ciutat medieval, castell i mines de Sal.
* Mercat setmanal el diumenge.

Solsona

* Casc antic, Pou de gel, el Museu Diocesà, la Catedral i el Palau episcopal.
* Mercat setmanal el divendres. Es famós el seu Carnaval.

Berga

* Santuari de Queralt, Sant Quirze de Pedret.
* Festes: La Patum, festa declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Vall D'ora

* Sant Pere de Graudescales, esglèsia del s.XI d'estil romànic llombard.
* Sant Esteve d'Olius, esglèsia d'estil romànic llombard de la 2ª meitat del s. XI, important per la cripta i pel cementiri modernista

* Riu Aigua d'Ora, Ecomuseu Vall d'Ora, serra de Busa.
* Estació d'esquí alpí Port del Compte i estació d'esquí nòrdic Tuixent la Vansa.
* Pantà de Sant Pons y la Llosa del Cavall (activitats aquàtiques)
* Zona de bolets.

Direcció:

Sant Feliu de Lluelles de Montmajor
08264 Barcelona

Teléfon:
639118541 - 628922214

Email:
casacanbatlle@gmail.com

Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios analizando sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Acepto Más información